Een dag in een van onze huizen...

We laten u graag zien hoe een dag in onze woonhuizen eruit ziet. U kunt pas echt goed onze sfeer proeven als u langs komt.

Opstaan

Ruben is een van onze bewoners. Om half 7 staat hij op. Hij blijft nog even lekker liggen om rustig wakker te worden. Ruben wordt ondersteunt bij het wassen en aankleden. Hij wordt ook gestimuleerd om dit zo veel mogelijk zelfstandig te doen. Daarna gaat hij naar de woonkamer om zijn fruit te eten, banaan is favoriet. Als iedereen aan tafel zit, wordt de kaars aangestoken en wordt er ontbeten. Op dinsdag steekt Ruben de kaars aan, dit doet hij met veel enthousiasme.

Werken

Na het eten gaat de jas aan, de tas om en Ruben vertrekt samen met zijn huisgenoten naar de werkplaatsen. De meeste werken op de werkplaatsen van Ilmarinen, maar dat kan ook buiten Ilmarinen zijn.

Bijkomen en ontspannen

Om half 5 zit de werkdag erop en komen ze samen weer thuis. Samen drinken we wat en lezen we de map. Hierin staat geschreven wat Ruben heeft gedaan deze dag. Na het drinken mag Ruben kiezen wat hij wil doen. Bijvoorbeeld fietsen, wandelen of in de loopwagen. De binnentuin van de woonhuizen wordt 's middags druk bezocht door alle bewoners.

Eten en gezelligheid

We eten samen. De kaars wordt weer ontstoken en er wordt een spreuk gelezen. Elke avond heeft verder een vast programma. Samen drinken we wat en er wordt muziek gemaakt, gezongen of geknutseld. Ruben houdt van muziek. Maar hij vindt het nog fijner om in bad te gaan. Dit doet hij dit dan ook erg vaak voor het naar bed gaan.