Zinvol werk voor iedereen

Op onze werkplaatsen is er zinvol werk voor iedereen. Met z'n allen maken we prachtige producten. Die kunt u in onze winkel kopen en we werken ook op opdracht. Hoe zo'n werkdag er bij ons uit ziet, leest u hieronder.

Aanpakken!

Op de Textielwerkplaats, waar Erwin werkt, wordt er op allerlei ambachtelijke manieren met wol gewerkt. Elke dag wordt een ander ambacht gedaan. Zo wordt er op dinsdag altijd gekaard, op woensdag werkt Erwin aan zijn eigen spinnenwiel en op donderdag vilt hij kundig en vol passie. Op vrijdag werkt Erwin op zijn eigen weefgetouw momenteel aan een grote opdracht. Bovendien leert Erwin om te breien. Dit doet hij naast het spinnen op woensdag.

 

Variatie met structuur

Erwin gaf aan dat hij de papierwerkplaats wilde ontdekken. Gelukkig is daar ruimte voor en kan Erwin op maandag naar de papierwerkplaats. We zijn blij dat we die flexibiliteit kunnen bieden! Hoewel er variatie zit in de werkzaamheden, heeft iedere dag dezelfde structuur. Tussen half 9 en half 10 komen alle deelnemers binnen. We gaan dan samen lezen in de schriften en kletsen. Na de dagopening om half 10, gaan we echt aan het werk. We bespreken het werk dat gedaan moet worden en verdelen de taken. Wie gaat samenwerken, wie wil alleen werken?

Gezelligheid

Van het harde werken krijgen we honger. We eten samen en maken het gezellig. Na het eten hebben we nog even pauze en gaan we er vaak op uit. Een wandeling in de wijk of gewoon even buiten zitten. Maar gewoon binnen puzzelen is ook een van de favoriete pauze-activiteiten van Erwin. Het werk moet wel af, dus na de pauze wordt er weer gewerkt om de taken en opdrachten af te maken. 

Om half 5 is de werkdag voorbij. Bewoners van Ilmarinen lopen naar huis en anderen gaan met de taxi.


Hier vindt u meer informatie over het wonen bij Ilmarinen.