Actueel

16 april 2019

Rabobank Stad en Midden Groningen draagt het verenigingsleven in de regio een warm hart toe. Daarom organiseert zij de Rabobank Clubkas Campagne speciaal voor verenigingen en stichtingen. Rabobank Stad en Midden Groningen stelt € 150.000,- beschikbaar! Ook Stichting Ilmarinen doet mee aan de Rabobank Clubkas Campagne!

[lees meer]
04 maart 2019
Net als andere jaren organiseert ZorgpleinNoord weer de Week van Zorg en Welzijn.

Van 11 t/m 16 maart zijn er allerlei activiteiten bij zorginstellingen.

Ilmarinen doet daar ook aan mee ook: op maandag 11 maart zijn geïnteresseerden van harte welkom:

  • van 9.00-12.30 uur
  • van 13.00-16.30 uur

[lees meer]
01 november 2018
04 juni 2018

Van maandag 4 juni tot en met vrijdag 8 juni wordt de jaarlijks terugkerende prokkel gehouden in de wijk Vinkhuizen.  Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting. Een ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Samen iets doen en zo elkaar beter leren kennen, dat is waar Prokkelen om draait.

Deze week zijn er diverse activiteiten waarbij het elkaar ontmoeten centraal staat.

[lees meer]
18 december 2017

Het afgelopen jaar hebben we verschillende donaties gekregen van fondsen. "Daar zijn we erg blij mee" zegt Piety Groeneveld (bestuurder van Ilmarinen). Ook dit jaar konden de bewoners van de woonhuizen weer met z'n allen op vakantie. De bewoners hebben genoten en er worden nog steeds foto's bekeken van deze onvergetelijke vakantie bij stichting BIO in Arnhem.

Deze vakantie werd mogelijk gemaakt door:

  • Bladt Charity (http://bladt-charity.nl)
  • Stichting weeshuis der doopsgezinden (http://www.weeshuisdoopsgezinden.nl) 
[lees meer]
12 november 2017

Op 24 november 2017 van 11.00 uur tot 15.00 uur houden we weer onze jaarlijkse sterretjesmarkt. Er zijn verschillende stands met zelfgemaakte artikelen. U bent van harte welkom!

 

 

[lees meer]
20 maart 2017
Op 10 maart heeft een aantal ex- stagiaires en het CDA zich op Ilmarinen ingezet tijdens NL Doet. Onder de aanwezigen was ook aspirant tweede kamerlid Anne Kuik aanwezig. [lees meer]
02 maart 2017

Ilmarinen zal de komende vier jaar meewerken aan een project idee van ZONMW.

Het project heet:  ‘De sensatie van een goed leven’;

Prikkelverwerking bij mensen met autisme en een verstandelijke beperking

Samenbrengen van wetenschappelijke- en praktijkkennis tot een methodiek voor het (h)erkennen en positief beïnvloeden van prikkelverwerking bij mensen met autisme en een verstandelijke beperking.

 

 

 

[lees meer]
27 februari 2017

In oktober is Stichting Ilmarinen van start gegaan met het KLIN© Atelier: een speciaal behandelprogramma op het kinderdagcentrum voor kinderen die moeite hebben met praten en communiceren vanwege hun ernstig meervoudige beperkingen (EMB). Ilmarinen doet dit in samenwerking met Stichting Milo uit Schijndel, die dit programma heeft ontwikkeld. In de provincie Groningen is dit het eerste KLIN© Atelier.

Na het afsluiten van het eerste anker kijken de begeleiders met tevredenheid terug: “De kinderen hebben een goede ontwikkeling doorgemaakt. Zij hebben de diverse middelen die we hebben aangeboden om te communiceren, op verschillende manieren ingezet. Dit resultaat hadden wij als begeleiders niet al verwacht na het eerste anker.”

[lees meer]
21 november 2016
15 augustus 2016

Op vrijdag 19 augustus 2016 houden wij weer onze jaarlijkse zomermarkt. Alle ouders, familie, vrienden, buurtbewoners zijn van harte welkom!

 

 

[lees meer]
26 mei 2016


                                                                                                                        Afbeeldingsresultaat voor prokkel 2016


Vinkhuizen viert Prokkelweek één week eerder!                                                                                                                

In de week van 30 mei t/m 3 juni organiseren verschillende instellingen (ook Ilmarinen) in Vinkhuizen, in het kader van de ‘Prokkelweek’, een aantal feestelijke activiteiten met de bedoeling om uit te nodigen tot ontmoeting.

[lees meer]
22 mei 2016

Elk jaar op Hemelvaartsdag gaan de bewoners van Ilmarinen in alle vroegte dauwtrappen. Dit jaar wel een hele bijzondere dag want na het dauwtrappen hebben we ook nog bevrijdingsdag gevierd.

[lees meer]
03 maart 2016

Afbeeldingsresultaat voor nl doet

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van ons land. In 2015 waren ruim 300.000 Nederlanders actief bij ruim 7.600 klussen. In 2016 is NLdoet op 11 en 12 maart.

Dit jaar doet Ilmarinen wij weer mee en wel op 12 maart. Er hebben zich al veel vrijwilligers opgegeven, maar we kunnen meer handen gebruiken.

[lees meer]
23 februari 2016

Week van de zorg 14 maart t/m 19 maart

 

Open dag logo

Ilmarinen doet mee aan de open dag van de zorg en opent haar deuren op 18 maart en 19 maart. Iedereen is van harte welkom!

[lees meer]
20 november 2015

Op vrijdag 27 november 2015 van 11.00 uur  tot 15.30 uur organiseert Ilmarinen de jaarlijkse

                        Sterretjesmarkt

  • verkoop van prachtige handgemaakte producten en natuurlijke materialen
  • workshops voor jong en oud
  • gast-stands
  • verkoop van heerlijke soep, warme chocomelk, koffie, thee en versgebakken wafels

 U bent van harte welkom!

(alle stands staan binnen)

stichting Ilmarinen, Agaatstraat 12, 9743 HW GRONINGEN

[lees meer]
12 november 2015
We hebben met z'n allen het Sint Maartensfeest gevierd. Wat weer een mooi beeld van Sint Maarten op zijn paard die zijn mantel met de bedelaar deelt. [lees meer]
08 oktober 2015

 

4Mijl4You

 

Op zaterdag 10 oktober om 20.15 doen een aantal bewoners van Ilmarinen mee met de 4mijl4you.

[lees meer]
09 juni 2015

 Logo Stichting Bladt Charity2       

We hebben van dit fonds een bedrag gekregen van € 1350,- voor de bewonersvakantie. Voor zowel de bewoners van Karmijn als die van Kobalt was de vakantie een groot succes!

Stichting BLADT Charity ondersteunt projecten op het raakvlak van Gezondheid en Welzijn.

 

Lions, Groote Griet hebben ons een bedrag geschonken van € 500,- voor de aanschaf van nieuwe poppen.

 

Algemeen Welzijnsfonds gaven een bedrag van € 2500,- voor nieuwe zitmeubelen voor de woningen.

 

[lees meer]
24 februari 2015

Op 21 maart van 11.00 uur tot 15.00 uur

staan onze werkplaatsen met hun producten op de lentemarkt van de Vrije school de Widar te Groningen.

[lees meer]
24 februari 2015

Ilmarinen doet mee met NLdoet !

Op 21 maart  van  8.30 tot 16.00 uur doen we mee met NLdoet.

Hiervoor zoeken we nog vrijwilligers die willen helpen om de tuinen rondom Ilmarinen weer zomer klaar te maken.

 

[lees meer]
11 december 2014

De medewerkers van de Veiligheidsregio Groningen hebben heel hard gewerkt en het resultaat mag er zijn! Eén van de woonhuizen is volledig gesausd, de dakgoten zijn weer schoon en er is zelfs een terras aangelegd! Daarnaast hebben we met zijn alle er een hele leuke en gezellige dag van gemaakt, wat zeker voor herhaling vatbaar is!

We danken daarom Stichting Present en de Veiligheidsregio Groningen voor hun inzet!

[lees meer]
09 december 2014

Stichting Present

Vandaag zijn, dankzij Stichting Present, medewerkers van Veiligheidsregio Groningen aan het werk met diverse klussen in en om het pand.

 

[lees meer]
05 november 2014

Op woensdag 19 november organiseert Ilmarinen de Najaarsmarkt. Naast onze eigen producten, zullen er ook een aantal gaststands aanwezig zijn.

Naast de verkoop van producten worden er ook workshops voor jong en oud in de verschillende werkplaatsen gegeven.

Alle stands staan dit jaar lekker warm en droog binnen!!

[lees meer]
30 oktober 2014

We gaan onze producten actief verkopen! Dit zullen we gaan doen bij MijnTafel, een nieuw winkelconcept in deosterstraat dat is overgewaaid uit Finland.

[lees meer]
13 oktober 2014
Afgelopen zaterdag hebben een aantal clienten samen met hun begeleiders en ouders mee gedaan aan de 4mijl4you. Dit evenement wordt al jaren voorafgaand aan de "echte" 4mijl georganiseerd, en biedt aan iedereen die het niet aan mee kan doen de kans om dezelfde route te volgen. Het was een geslaagde avond en een mooi initiatief om volgend jaar te hehalen! [lees meer]
29 september 2014

Op vrijdag 26 september heeft Ilmarinen meegedaan aan de Zorgmarathon op sportcentrum Papendal in Arnhem. We deden dit jaar extra graag aan mee omdat het thema dit jaar gericht was op mensen met een verstandelijke beperking.

[lees meer]
25 september 2014

Gisteren is OOGTV bij Ilmarinen langs geweest voor een item over de Wet langdurige zorg (Wlz). Bestuurder Piety Groeneveld is hiervoor geinterviewd en heeft opnieuw haar zorgen kenbaar gemaakt.

Bekijk de reportage hier

[lees meer]
22 september 2014

Vandaag komt een filmploeg van Eenvandaag op Ilmarinen. Er worden opnames gemaakt in de Oranje klas en Piety Groeneveld wordt geïnterviewd. Het wordt vanavond uitgezonden op NPO 1 om 18.15 uur.

[lees meer]
15 september 2014

Dit jaar organiseert Ilmarinenop vrijdag 19 september een Nazomermarkt in de binnentuin. Er zijn diverse kraampjes met eigengemaakte en ambachtelijke producten. De opbrengst hiervan komt ten goede aan diverse activiteiten voor de cliënten.

Daarnaast is er live muziek te beluisteren en voor de kinderen een grabbelton. U bent van harte welkom om een kijkje te nemen op 19 september van 14:00-17:00 uur. Het adres is Diamantlaan 256-258, 9743 JK, Groningen. Tussen deze huisnummers bevindt zich de toegangspoort van de binnentuin.

08 september 2014

De Open Dag was een doorslaand succes!! Naast de goed bezochte workshops en rondleidingen hebben we veel gasten mogen verwelkomen voor de ingebruikname van de speeltoestellen en de elektrische rolstoelfiets.

Iedereen bedankt voor de mooie dag!

(foto's volgen)

21 augustus 2014

Op maandag 18 en dinsdag 19 augustus zijn onze nieuwe speeltoestellen voor het kinderdagcentrum geplaatst.

[lees meer]

 

Op zoek naar zorg?

Ambulante begeleiding kan ook wanneer het gezin op de wachtlijst staat.

Visie op zorg

Ilmarinen vindt zijn inspiratie in de antroposofische heilpedagogie en sociaaltherapie

 

Producten uit de dagbesteding

Er zijn vijf werkplaatsen: werkleerplaats, papier, linnenkamer, keramiek en textiel.