Werken bij Ilmarinen

Bij Ilmarinen werken rond de 105 medewerkers die veelal een parttime contract hebben. De meeste medewerkers werken dagelijks als begeleider van de kinderen of volwassenen in de klas, werkplaats of het woon/logeerhuis. Daarvoor is minimaal een (sociaalpedagogische) opleiding op MBO-niveau vereist.  In beginsel werkt op elke groep minstens één medewerker die de volledige heilpedagogische/sociaaltherpeutische opleiding heeft gevolgd.

Naast de sociaalpedagogische medewerkers zijn er in Ilmarinen mensen werkzaam in ondersteunende functies, facilitaire dienst en in specifieke therapeutische functies. Sommige therapeuten zijn bij Ilmarinen in dienst, anderen werken in Ilmarinen vanuit hun eigen praktijk.

Om bij Ilmarinen te werken is een antroposofische achtergrond niet vereist. Wel verwachten we dat je er belangstellend tegenover staat en bereid bent je te verdiepen in de heilpedagogie en sociaaltherapie. Ilmarinen werkt met arbeidsvoorwaarden volgens de CAO-gehandicaptenzorg.

 

Vacatures

Er zijn momenteel geen openstaande vacatures.

 

Open sollicitaties

Voor open sollicitaties kunt u uw motivatie en c.v. mailen naar vacatures@ilmarinen.nl

 

Vrijwilligerswerk binnen Ilmarinen

Vrijwilligers zijn voor onze instelling onmisbaar en helpen bij de ondersteuning van allerlei interne en  externe activiteiten van de kinderen, deelnemers en bewoners.

Op dit moment worden er voor de volgende activiteiten vrijwilligers gezocht: 

  

  • Vrijwilliger paardrijclub Ilmarinen.

Voor de paardrijclub op woensdagochtend van 9.15 tot 12.30 uur zoeken we vrijwilligers. Ervaring is niet direct nodig, wel affiniteit hebben en respectvol omgaan met onze ruiters, passend bij hun leeftijd. De vrijwilligersgroep bestaat uit een gemengde groep mensen die samen met de instructrice het paardrijden vormgeven. Het is dus belangrijk om het leuk te vinden om met mensen samen te werken. Er is altijd een persoon aanwezig die verantwoordelijk is voor de ruiters vanuit Ilmarinen, m.n. voor medische- en gedragsmatige zaken. De paardrijlessen worden gegeven bij Manege "De Oude Held".

Alvorens je als vrijwilligers aan de slag gaat, kun je eerst een woensdagochtend vrijblijvend meedraaien.         

 

  • Helpende handen

Binnen de woonhuizen en het logeerhuis zijn er in de weekenden helpende handen nodig voor o.a. extra (huishoudelijke) klusjes en het helpen bij bijvoorbeeld wandelen, een activiteit of een uitstapje. Een dag(deel) op zaterdag of zondag komen om te helpen bij verschillende activiteiten wordt daar zeer op prijs gesteld!

 

Heb je interesse in één van de bovenstaande vacatures of wil je meer informatie, neem dan contact op met:

Janneke van der Loo (vrijwilligerscoördinator Ilmarinen)

tel: 050 5773320 of vrijwilligerscoordinator@ilmarinen.nl 

 

 

 

 

 

Op zoek naar zorg?

Ambulante begeleiding kan ook wanneer het gezin op de wachtlijst staat.

Visie op zorg

Ilmarinen vindt zijn inspiratie in de antroposofische heilpedagogie en sociaaltherapie

 

Producten uit de dagbesteding

Er zijn vijf werkplaatsen: werkleerplaats, papier, linnenkamer, keramiek en textiel.